Vastustuskyky paremmaksi luomuruualla

Vastustuskyky tauteja vastaan paranee syömällä luomuruokaa. Kanat, joita ruokittiin luomurehulla, kasvoivat aluksi hitaammin, mutta kasvoivat paremmin tautialtistuksen jälkeen. Nämä merkittävät tulokset saatiin hollantilaistutkimuksessa, jossa tutkittiin luomuelintarvikkeiden potentiaalisia terveyshyötyjä käyttäen kaksi sukupolvea kanoja koe-eläiminä.

Kanojen immunologinen vaste oli merkittävästi parempi, kun eläimet ruokittiin luomurehuilla. Vastustuskyky tauteja vastaan näyttää tämän perusteella olevan luomurehua käytettäessä parempi.

Tutkimukseen osallistuivat Louis Bolk Instituutti, Wageningen yliopisto, ruokaturvallisuuslaitos ja kansainvälinen luomuelintarvikkeiden laatututkimuksen ryhmä. Tutkimuksen rahoitti pääasiassa Hollannin maatalous- sekä elinkeinoministeriöt.

Lähde:
Huber ym. 2007. Organic, more health? A search for biomarkers of potential health effects induced by orgnic products, investicated in a chicken model. Loppuraportti Hollannin maatalousministeriölle. ISBN 978-90-74021-56-2

Huber M, et al. (2009), Effects of organically and conventionally produced feed on biomarkers of health in a chicken model. British Journal of Nutrition, Epub. 28 October 2009.

http://www.louisbolk.org/downloads/1947.pdf

http://orgprints.org/12961/

 Teksti: Jukka Rajala