Vuoden luomutuottaja Ruotsista: Terveyslihaa 100% karkearehuruokinnalla

Naudanlihantuottajat Jan Karlsson ja Thomas Ivarsson on valittu vuoden luomutuottajiksi Ruotsin luomuliiton kevätkokouksessa. He ovat kehittäneet omasta naudanlihantuotannosta muutaman vuoden aikana menestyvän naudanlihan markkinointimallin kauppoihin, ravintoloihin ja  kuluttajille. Viime vuonna myynti kohosi yli 200 eläimen ja oma tuotanto ei enää riitä. Tila onkin solminut yhteistyösopimuksia muiden luomutilojen kanssa.

Eläinten tulee olla luomuhyväksyttäjä, ja ruokinta tapahtuu pelkästään karkearehulla, kaikki väkirehu on poissuljettu. Siksi liha sisältää runsaasti terveydelle edullista Omega 3-rasvahappoa.

http://ekolantbruk.se/tidningen/artiklar/pdf/2005/405omega3kott.pdf

Teksti: Jukka Rajala