‘Yleist√§muuta’ arkisto

Ammattikeittiöt luomutuotteiden ostajina

Marja-Riitta Kottila puhui marraskuussa 2011 Luomua ja l√§hiruokaa ammattikeitti√∂ille -tapahtumassa Mikkeliss√§. LuomuTIETOverkko julkaisee esityksen nyt kaikille kiinnostuneille. Lue lis√§√§ »

Maatalous ja ilmastonmuutos

Ihmisen harjoittama maanviljelys ja karjatalous vaikuttaa ilmakeh√§n koostumukseen ja ominaisuuksiin lukemattomin eri tavoin. Osa vaikutuksista on seurausta biologisista ja kemiallisista prosesseista maatiloilla kuten vaikkapa peltomaan eloper√§isen aineksen hajoamisesta, kotiel√§inten lannan k√§sittelyst√§ tai kotiel√§inten ruuansulatuksesta. Osa vaikutuksista puolestaan aiheutuu kokonaan maatilojen ulkopuolella, kuten esim. maataloudessa k√§ytett√§vien tuotantopanosten (koneet, v√§kilannoitteet, kasvinsuojeluaineet) valmistuksesta ja kuljetuksesta aiheutuvat p√§√§st√∂t. Lue lis√§√§ »

Luomun brändi nousussa

Luomup√§iv√§ss√§ 23.3. 2011 teemana oli ‚ÄĚLuomubr√§ndill√§ kauppaan‚ÄĚ. LuomuTIETOverkko julkaisee¬† p√§iv√§n avanneet Seija Kurunm√§en ja Anne Lepp√§sen¬† sek√§ Ruotsin osuuskauppa Coopin ymp√§rist√∂- ja luomujohtaja Mikael Robertssonin esitykset. Esityksiss√§ kerrotaan mm. ett√§ kuluttajat ovat aiempaa halukkaampia maksamaan luomusta. Lue lis√§√§ »

Maapallon kello tikittää

Maapallon kello tikittää. Tilastoja maapallon kestävyydestä oln koottu tikittävän kellon muotoon.
Kello kertoo paljonko väestö lisääntyy, paljonko on aliravittuja ihmisiä, paljonko ihmisiä sairastuu HIV:iin tai syöpään.

Kello kertoo miten paljon maapallon keskil√§mp√∂tila nousee ja kuinka suuria ovat hiilidioksidip√§√§st√∂t. Lue lis√§√§ »