‘albumi’ arkisto

Vihantahernelajikkeiden tilavertailu

Tilakokeessa verrattiin kolmea uutta vihantarehuhernelajiketta kasvukaudella 2011. Kasvustohavainnot on nyt julkaistu valokuva-albumissa. Lue lis√§√§ »

Kesäretkellä luomutiloilla Etelä-Pohjanmaalla nähtyä

Joukko omavaraisesta valkuaistuotannosta kiinnostuneita maidontuottajia LuomuTIETOverkon Karjatila valkuaisomavaraiseksi-kurssilta  sekä valkuaiskasvien viljelijöitä Varsinais-Suomesta sekä paikallisia viljelijöitä vieraili kahden päivän ajan 25-26.7.2011 Etelä-Pohjanmaan luomutiloilla.
Eri puolilta Suomea tulevat retkeläiset tutustuivat kolmeen luomumaitotilaan ja yhteen luomukasvinviljelytilaan. Retkeläisiä kiinnosti erityisesti omavarainen valkuaisen tuotanto apilanurmia, herne-viljaseoksia, vihantaherneseoksia ja härkäpapua viljellen. Vierailutilojen kasvustot ja viljelykokemukset olivat varsin kiinnostavia ja herättivät vilkasta keskustelua.
Tutustu allaolevien valokuvien avulla¬†tiloihin, joilla vierailimme. Lue lis√§√§ »

Rikkakasvit torjutaan leikaten kasvustosta

Rikkakasvileikkuri CombCut toimii t√§ysin uudella, patentoidulla tavalla, joka hy√∂dynt√§√§ rikkakasvien ja viljelykasvien fyysisi√§ eroja kuten korren/varren paksuuseroja. Kun koneella ajetaan kasvustossa niin ter√§v√§t veitset kampaavat paksuvartiset rikkakasvit viilt√§en poikki. Ohuet viljelykasvien varret ja lehdet liukuvat veitsien ohi katkeamatta. Luomuviljelij√§ Jonas Carlsson Etel√§-Ruotsista on kehitt√§nyt koneen ja sit√§ ovat testanneet SLU:n tekniikan laitoksen tutkijat. Lue lis√§√§ »