‘maito’ arkisto

Luomumaidon rasva terveydelle edullista

Luomumaitoa lasissaMaidon rasvan koostumusta tutkittiin kahden vuoden aikana Britanniassa keräämällä maitonäytteet vähittäiskaupassa myytävistä maidoista. Newcastlen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa oli mukana 22 eri tuotemerkin tuotteita, joista 10 oli luonnonmukaisesti tuotettuja. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää tuotantomenetelmän ja vuodenajan vaikutusta kulutusmaitojen rasvan koostumukseen. Luomumaidossa oli enemmän terveydelle edullisia rasvahappoja.

Lue lisää »

Luomumeijeri käynnisti uuden mainoskampanjan Britanniassa

Viime vuonna suurmenestyksen saaneen rap-kappaleen jälkeen Yeo Valley-luomumeijeri on julkistanut uuden musiikkivideon. Se julkistettiin X Factor-ohjelmassa lokakuun alussa. Kahden minuutin pituisella videolla poikabändi The Churned esittävät kappaleen Forever. Video keskittyy maatalouteen ja sen esittelyyn. Kappale on ladattavissa internetistä  ja se sopii kuunneltavaksi kaikilla yleisillä kuuntelulaitteilla.  Lue lisää »

Juustoportti ja Juvan Luomu yhteistyöhön

Juustoportti Oy Jalasjärveltä ja Juvan Luomu Oy Juvalta ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen suomalaisen luomumaidon jalostamisesta, markkinoinnista ja myynnistä.
Yhteistyösopimus Juustoportti Oy:n ja Juvan Luomu Oy:n välillä tulee takaamaan Suomen luomumaitomarkkinoille korkealaatuisia suomalaisia luomumaitotuotteita tunnetun Juustoportti-tavaramerkin alla. Tuotteisto tulee kattamaan tuoretuotteet, hapanmaitotuotteet sekä tuoreet että kellaroidut juustot. Asiakkaina ovat sekä päivittäistavaraketjut että suurkeittiöt ja tukut. Lue lisää »

Karkearehulla terveellisempää maitoa?

Lehmien ruokinta vaikuttaa maidon rasvakoostumukseen. Jotta kotieläintuotteisiin saataisiin ihmisen terveyden kannalta edullisempi koostumus, kannattaa maidon rasvahappokoostumukseen pyrkiä vaikuttamaan. Lue lisää »

Palkokasveilla kilpailukykyä maidontuotantoon Virossa

Monipuolista palkokasvitietoutta Tehoa omavaraiseen valkuaisruokintaan -kurssille toi tri Hindrek Older Virosta. Virossa monet isotkin maitotilat tuottavat maitoa hyvin pienin tuotantokustannuksin, kun valkuaispitoiset rehut tuotetaan palkokasvien avulla. Older on toiminut vuosia Viron maataloustutkimuksessa sekä palkokasvien viljelyn että omavaraisen valkuaisruokinnan parissa. Viime vuosina hän on toiminut meijerin neuvojana. Virossa monet isotkin maitotilat tuottavat maitoa hyvin pienin tuotantokustannuksin, kun valkuaispitoiset rehut tuotetaan palkokasvien avulla.
Lue lisää »

Juvan Luomu Vuoden Luomuyritys 2010

Luomuliitto on valinnut Juvan Luomu Oy:n vuoden Luomuyritykseksi. Perusteluina on muun muassa pitkäjänteinen työ luonnonmukaisen tuotannon edistämiseksi Suomessa.

Juvan Luomu aloitti luomumaitotuotteiden valmistamisen jo 1992, jolloin luomun tunnettavuus Suomessa oli hyvin alhainen. Teko oli merkittävä suunnannäyttäjä koko luomualalle ja osoitti juvalaisten tuottajien uskoa siihen, että luomu niin trendinä kuin kaupallisesti kannattavana on osa hyvää tulevaisuutta. Valion kanssa yritys aloitti yhteistyön vuonna 1993 ja se jatkui vuoteen 2009. Vuoden 2009 lopusta luomumaidon keräilijänä Juvan Luomun Hatsolan meijerille on ollut Osuuskunta Maitomaa Suonenjoelta. Lue lisää »

Luomumaitofilmi huippusuosittu Britanniassa

Britannian TV-kanavilla pyörivästä mainosfilmistä on tullut Britanniassa Youtuben eniten katsottu video. Filmi on katsottu jo yli miljoona kertaa. Filmin tarkoitus on saada britit ostamaan luomumaitoa. Lue lisää »

Parempilaatuista maitoa luomutuotannosta – härskiintymisriski pienempi

Laaja tanskalaistutkimus osoittaa, että luomumaidon laatu on tavanomaista parempi. Luomumaidossa on härskiintymistä aiheuttavia vapaita rasvahappoja tavanomaista maitoa vähemmän. Tämä johtuu erilaisesta ruokinnasta ja eläinten hoidosta.

Maitoon syntyy härskiintynyt maku, kun lipaasientsyymi hajottaa maidon rasvat (triglyseridit) vapaiksi rasvahapoiksi. Maidon kova mekaaninen käsittely vaurioittaa maidon rasvapallosia suojaavia kalvoja ja altistaa ne lipaasientsyymin rasvaa hajottavalle vaikutukselle. Lue lisää »