‘ruokaketju’ arkisto

Ruoasta jo 75 prosenttia luomua Kööpenhaminan ruokaloissa

Ruoasta jo 75 prosenttia on luomua vuoden 2011 loppuun mennessä, kertoi tanskalainen Anya Hultberg Ekocentrian järjestämässä lähiruokaseminaarissa lokakuun alussa. Tavoitteena on nostaa luomuruoan osuus Kööpenhaminan ruokaloissa 90 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä.

Luomutavoitteiden saavuttamisessa on edetty hyvin, kertoi Hultberg. Vuonna 2009 K√∂√∂penhaminan ruokaloiden ruoasta 60 prosenttia oli luomua. Lue lis√§√§ »

Ykkösdokumentti: Terveys lautasella

TV1 su 27.2.2011 esitetyssä dokumentissa Terveys lautasella selvitetään, syökö länsimainen ihminen itsensä sairaaksi.

WHO on todennut, että syöpään sairastuneiden määrä on kaksinkertaistunut viimeisen 30 vuoden aikana, vaikka tilastoissa huomioidaan väestön ikääntyminen.

Samalla myös lasten leukemiatapaukset ja aivokasvaimet ovat lisääntyneet kahdella prosentilla joka vuosi. WHO on huomannut samanlaista kasvua Parkinsonin ja Alzheimerin taudeissa sekä autoimmuunisairauksissa.

Mik√§ selitt√§√§ n√§m√§ ongelmat, joita esiintyy l√§hinn√§ rikkaissa teollisuusmaissa? Lue lis√§√§ »

Luomuketju ‚Äď malli ketjun toimijoiden v√§lisest√§ vuorovaikutuksesta

Kestävä ruuan tuotanto kiinnostaa yhä enemmän kuluttajia, tarjontaketjun toimijoita ja muita sidosryhmiä. Yhtenä osoituksena tästä on luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden (luomutuotteiden) kasvanut kysyntä ja tarjonta. Luomutuotteiden osuus ruuan kokonaismarkkinasta on kuitenkin toistaiseksi pieni, erityisesti Suomessa, jossa luomutuotteiden osuus on vain noin prosentti ruuan kokonaismarkkinasta.

Lue lis√§√§ »