‘terveellisyys’ arkisto

Luomumaidon rasva terveydelle edullista

Luomumaitoa lasissaMaidon rasvan koostumusta tutkittiin kahden vuoden aikana Britanniassa keräämällä maitonäytteet vähittäiskaupassa myytävistä maidoista. Newcastlen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa oli mukana 22 eri tuotemerkin tuotteita, joista 10 oli luonnonmukaisesti tuotettuja. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää tuotantomenetelmän ja vuodenajan vaikutusta kulutusmaitojen rasvan koostumukseen. Luomumaidossa oli enemmän terveydelle edullisia rasvahappoja.

Lue lisää »

Ravitsemuslaadun indeksi tarjoaa työkalun terveellisten ruokavalintojen tekemiseen

Yhdysvalloissa toimiva Organic Center on kehittänyt ravitsemuslaadun indeksin (The Organic Center Nutritional Quality Index TOC-NQI), joka auttaa ruokavalintojen analysoinnissa ja ruokavalion ravitsemuksellisen laadun parantamisessa. Ravitsemuslaadun indeksi auttaa valitsemaan ruokia, jotka sisältävät runsaasti terveyttä edistäviä ravintoaineita suhteellisen alhaisella kalorimäärällä eivätkä sisällä runsaasti terveyttä heikentäviä aineita, esim. lisättyä sokeria, suolaa tai tyydyttyneitä rasvoja, torjunta-aineiden tai eläinlääkkeiden jäämiä tai keinotekoisia lisäaineita. Ravitsemuslaadun indeksi perustuu ruoan ravintoainetiheyteen, jolla tarkoitetaan ruoan sisältämiä ravintoaineita kaloria kohti. Lue lisää »

QLIF tutkimushanke paransi luomuruoan laatua ja turvallisuutta

”EU-Luomuruokatutkimushanke” eli QLIF  tutkimushanke on Luomu- ja alhaisten tuotantopanosten ruoan edistämisestä sekä laadun ja turvallisuuden parantamista sekä kustannusten vähentämisestä eurooppalaisissa luomu- ja alhaisten tuotantopanosten tuotantoketjuissa. QLIF -tutkimushanke on Euroopan komission tutkimuksen ja teknologian kehittämisen kuudennen puiteohjelman rahoittama. Lue lisää »

Luomussa mansikat parempia ja maa viljavampaa osoittaa tutkimus USA:sta

Luomuna ja tavanomaisesti mansikkaa viljelevien tilojen ja satojen vertailu osoitti, että luomumansikat olivat maukkaampia, ravitsevampia ja maa oli viljavampaa sekä monimuotoisuus maassa oli tavanomaista suurempi. Tutkimus tehtiin Washingtonin valtionyliopistossa vertailemalla 13 luomu- ja tavanomaista Kaliforniassa mansikkaa viljelevää tilaa toisiinsa. Lue lisää »