Jaakko Nuutila Luomuliiton uudeksi puheenjohtajaksi

Jaakko Nuutila

Luomuliiton syyskokous valitsi lauantaina Kouvolassa Luomuliiton uudeksi puheenjohtajaksi 2011 -2013 Jaakko Nuutilan, joka on tunnettu luomun edistäjä. Nuutila on aiemmin toiminut muun muassa Suomen Ruokatieto ry:n puheenjohtajana, MTK:n ruokakulttuuriasiamiehenä ja Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman ideoijana ja puhemiehenä.

– Luomuruoka on laadukasta ja terveellistä, toteaa myös Keittiömestariliiton puheenjohtajana ja Valtion ravitsemusneuvottelukunnassa toiminut Nuutila.

– Luomun tarina pitää kertoa suomalaisille rehellisesti: sen hyödyt ympäristölle, eläinten hyvinvoinnille ja ihmisten terveydelle. Tutkittua tietoa on paljon, toteaa luomuaiheista väitöskirjaa tekevä Nuutila.

Nuutila tunnetaan myös pienten ja keskisuurten yritysten puolestapuhujana. Luomutuotannosta suuri osa on Suomessa näissä yrityksissä. Luomuliitto haluaa tehdä yhä tiiviimpää yhteistyötä kaikkien luomusta kiinnostuneiden yritysten kanssa. Myös kuluttajajäseniä halutaan lisää.

– Työmme edistää sitä, että kuluttajan on mahdollista valita kaupassa yhä useammin Suomessa tuotettua luomua. Luomutuottajat ovat koko ketjun ensimmäinen lenkki ja viljelijöiden edunvalvonta säilyy edelleen oleellisena Luomuliiton tehtävänä. Kaikki luomuketjun osat ovat yhä selvemmin esillä myös Luomuliiton julkaisemassa Luomulehdessä, summaa Nuutila.

Luomuliitto haluaa ottaa yhä aktiivisemman roolin luomun edistämisessä. Suomen maabrändiryhmä esittää, että vähintään puolet suomalaisesta maataloustuotannosta on luomua vuoteen 2030 mennessä. Luomuliitto esittää saman tavoitteen.

Lisätietoja:
www.jaakkonuutila.fi

www.luomuliitto.fi

Tulosta