Karkearehulla terveellisempää maitoa?

Lehmien ruokinta vaikuttaa maidon rasvakoostumukseen. Jotta kotieläintuotteisiin saataisiin ihmisen terveyden kannalta edullisempi koostumus, kannattaa maidon rasvahappokoostumukseen pyrkiä vaikuttamaan.

Kasvilajivalinnalla, kasvuasteella ja korjuumenetelmällä sekä karkearehuvaltaisella ruokinnalla voidaan muuttaa maidon rasvakoostumusta terveellisemmäksi.

Professori Aila Vanhatalo on tutkinut ruokinnan vaikutusta maidon rasvahappokoostumukseen. Hän on havainnut esim. puna-apilan vähentävän tyydyttyneiden rasvahappojen osuutta ja lisäävän tyydyttämättömien rasvahappojen osuutta maidossa.

LuomuTIETOverkko tallensi Aila Vanhatalon esityksen Päivitä tietosi luomusta seminaarissa heinäkuussa 2010. Esitys kestää 19 min.

Aila Vanhatalo 28.7.2010: Karkearehuruokinta vaikuttaa maitorasvan koostumukseen (19 min)

Tulosta