Lähiruokaviesti 2010 vie ”Nauti tuoreesta” – viestiä

Neljännen kerran järjestettävä valtakunnallinen Lähiruokaviesti polkaistaan liikkeelle Vaalasta maanantaina 23.8.2010. Viesti kulkee Suonenjoen ja Mikkelin kautta päätyen tasavallan presidentin linnaan 27.8., jossa joukkueiden kapteenit luovuttavat viestinsä Lähiruokaviestin suojelijana toimivalle Tasavallan Presidentti Tarja Haloselle.

Lähiruokaviesti on tuoreen ruoan ystävien, ruokakulttuurin kehittäjien, päättäjien ja toimittajien rento haastepyöräily. Teemana vuonna 2010 on ”Nauti tuoreesta” ja viestin aikana puhutaan erityisesti maidosta sekä tuoreesta kalasta ja kasviksista. Lähiruokaviesti kannustaa julkisten ruokapalveluiden tuottajia kestäviin elintarvikehankintoihin valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti:  ”Ruokapalvelujen elintarvikehankinnoissa lisätään luonnonmukaista, kasvispohjaista tai sesonginmukaista ruokaa vähintään kerran viikossa vuoteen 2010 mennessä ja vähintään 2 krt/vk vuoteen 2015 mennessä”. (VN 4/2009)

Lähiruokaviesti sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille ruokaihmisille. Viestiosuuksien pituudet vaihtelevat 10–40 kilometrin välillä ja viestiä poljetaan yhdessä letkassa. Joukkueet päättävät keskuudessaan osuuksiensa jaosta ja vastaavat keskenään vaihtojen sujuvuudesta. Turvallisuutta on varmistamassa edellä ja takana turva-autoilla liikkuva huoltoryhmä. Vaihtopaikoilla vietetään iloisia hetkiä hyvän ruoan ystävien seurassa!

Lähiruokaviestin toteutuksesta vastaa EkoCentria MMM:n Eduskunnan lisämäärärahan tuella Laatuketjuhankkeena. Pääyhteistyökumppanina vuoden 2010 viestillä on MMM:n Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma (Sre).

http://www.ekocentria.fi/index.asp?link=2003

Tulosta