Omavaraisuutta maitotilalla

Luomumaidontuotannossa on eduksi pyrkiä suureen rehuomavaraisuuteen. Valkuaisomavaraisuuteen pyritään apilaa ja muita nurmipalkokasveja viljellen. Valkuaispitoisia väkirehuja, kuten hernettä ja rypsiä voidaan myös viljellä omalla tilalla. Viljelyn ja ruokinnan tasapainoisuus ja suuri omavaraisuus pienentävät ostopanosten tarvetta ja parantavat tuotannon kannattavuutta. Luomumaidontuottaja Veijo Leino kertoi kokemuksiaan luomumaitotilan rehunviljelystä ja lypsykarjan hoidosta LuomuTIETOverkko-hankkeen kurssilla.  
Veijo Leino: Omavarainen maidontuotanto, osa I (30 min): Tilan esittely, koneyhteistyö, viljelykierto, viljan viljely
Veijo Leino: Omavarainen maidontuotanto, osa II (28 min): Säilörehun viljely, laidun, kestorikkojen torjunta, kalusto, karjatalous
Tulosta