Tike kerää luomusatotiedot sähköisesti

Luomusatotutkimus tehdään nyt ensimmäistä kertaa internetin kautta tapahtuvana tiedonkeruuna. Tietojen perusteella laaditaan Luomusatotilasto 2011. Luomusatotutkimukseen osallistuvalle tuhannelle luomuviljelijälle on postitettu verkkoasioinnissa tarvittavat käyttäjätunnukset ja salasanat. Vastaukset kyselyyn toivotaan annettavan lokakuun alkupuoliskolla.

Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus, Tike, on siirtynyt internetin välityksellä tapahtuvaan tiedonkeruuseen kaikissa satotutkimuksissa. Osa luomuviljelijöistä saattaa kuulua perinteiseen satokyselyyn, jossa ei erotella tuotantomuotoa. Saatekirjeessä mainitaan joko Satotutkimus tai Luomusatotutkimus. Verkkopalvelutunnukset ovat kysely- ja tilakohtaisia ja avaavat oikean kyselyn.

Kyselyyn on esitäytetty eri kasvien viljelyalatiedot maataloushallinnon rekisteritietojen perusteella. Tutkimukseen osallistuvien viljelijöiden tulee tarkistaa esitäytetyt tiedot ja täydentää eri kasvien korjuualat ja satotiedot sekä viljojen varastotiedot.

Niiltä viljelijöiltä, jotka eivät anna tietoja verkkopalvelussa, kerätään tiedot puhelinhaastattelussa internet-tiedonkeruun jälkeen.

Lisätietoja:
Tike, Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus
Aktuaari Sirpa Karppinen, puh. 020 77 21 341

Tiedote

www.maataloustilastot.fi

Luomusatotilastoja löytyy Matilda-maataloustilastot -palvelusta

Tiken Pellolta pöytään -julkaisussa on myös luomutilastoja. Viimeisin julkaisu on nyt ladattavissa Matilda-maataloustilastot -palvelusta

Tulosta