EU:n luomupäivä 23.9.

Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää vietetään vuosittain 23. syyskuuta.

logo

Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietämystä luomusta sekä lisätä luomun kulutusta ja tuotantoa. Luomutuotantoa kannattaakin juhlia, sillä se on sopusoinnussa luonnon, luonnon monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa!

Luomupäivän viettoa ruokapalveluissa

EU:n luomupäivän juhlinta toteutetaan ruokapalveluissa tänä vuonna esimerkiksi teemaviikkona varsinaisen päivän ollessa lauantai. Ruokapalveluiden luomupäivän juhlintaan on saatavilla valmiita materiaaleja, mm. ruokalistapohjia, somekuvia ja reseptiikkaa, joita voi ladata Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen sivuilta.

Maistellaan luomua!

Herkullinen luomun maistatuskiertue rantautuu lauantaina 23.9. klo 11-18 Prisma Kaareen Helsinkiin. EU:n luomupäivän tapahtumassa on mukana kahdeksan yrityksen maistatuspisteet sekä Pipsa Pörriäinen ilahduttamassa lapsia.

Luomu rantautuu eduskuntaan

Kansanedustajille on EU:n luomupäivän kunniaksi tarjolla luomulounas 21.9., kun Pikku Parlamentin ravintolan tarjonta on nostettu niin luomuisaksi kuin mahdollista. Luomuliiton edustajat ovat paikalla vastaamassa luomuun liittyviin kysymyksiin.

Luomu on osa ratkaisua

Luomu on osa ratkaisua -kampanja näkyy kuluttajille jälleen EU:n luomupäivästä lähtien muun muassa ruokakaupoissa, ulkomainonnassa ja sosiaalisessa mediassa.

EU Organic Awards

EU:n komissio jakaa 2023 toista kertaa EU:n luomupalkinnot. Palkinnoilla pyritään antamaan tunnustusta erinomaisesta työstä koko luomun arvoketjussa ja palkitsemaan EU:n parhaat ja innovatiivisimmat luomualan toimijat.