EU:n luomupäivä 23.9.

Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää vietetään vuosittain 23. syyskuuta.

logo

Euroopan unionin virallista luomutuotannon päivää juhlitaan 23.9. monin tavoin koko Euroopassa. Merkkipäivä on osa EU:n vihreän siirtymän toimeenpanoa ja EU:n luomutuotannon toimintasuunnitelmaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietämystä luomusta sekä lisätä luomun kulutusta ja tuotantoa. Luomutuotantoa kannattaakin juhlia, sillä se on sopusoinnussa luonnon, luonnon monimuotoisuuden ja eläinten hyvinvoinnin kanssa!

Luomupäivän viettoa ruokapalveluissa

EU:n luomupäivää vietettiin perjantaina 23.9. myös monissa ruokapalveluissa. Tarjolla oli luomupuuroa ja joissakin ruokapalveluissa oli koko ruokalista täynnä luomua päivän kunniaksi.

EU Organic Awards

EU:n komissio jakaa 2023 toista kertaa EU:n luomupalkinnot. Palkinnoilla pyritään antamaan tunnustusta erinomaisesta työstä koko luomun arvoketjussa ja palkitsemaan EU:n parhaat ja innovatiivisimmat luomualan toimijat.

Luomu on osa ratkaisua

Luomu on osa ratkaisua -kampanja näkyy kuluttajille jälleen EU:n luomupäivänä muun muassa ruokakaupoissa, ulkomainonnassa ja sosiaalisessa mediassa sekä sosiaalisen median vaikuttajien sisällöissä.