Luonnon päivä luomutiloilla

Suomen luonnon päivänä 27.8.2022

logo

Ilmoita tilasi mukaan!

Lataa kuvia käyttöösi

Tervetuloa luomutiloille!

Tälle sivulle päivitämme listan luomutiloista, joille kuluttajat ovat tervetulleita tutustumaan tai tekemään ostoksia Suomen luonnon päivänä 27.8.2022. Klikkaamalla maakuntaa löydät lähimmät luomutilat. Tiloilla pääset esimerkiksi tutustumaan luomuviljelyyn ja tuottajiin, tilan toimintaan ja eläimiin sekä tekemään ostoksia tai herkuttelemaan tilakahvilassa.

Luomua ilman muuta

Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtumaa koordinoivat maa- ja metsätalousministeriö, Luomuliitto, Pro Luomu, MTK, SLC ja Biodynaaminen yhdistys, joiden sivuilta löydät tietoa ja ajankohtaisia uutisia luomusta.

Tilalistaus

Luonnon päivän luomutilat 2021

Etelä-Savo

Mitä tilalla tuotetaan?

Viljelemme luomuvihanneksia: kerä- ja lehtikaalia, purjoa ja sipulia.

Kenet tilalla tapaat?

Kalliolan luomu on Antti ja Elina Vauhkosen luomutila Mikkelin Haukivuorella.

Luonnon päivän tapahtuma

Tervetuloa luomutilallemme Kärenniemelle ja tapaamaan koko Vauhkosen viljelijäperhettä vauvasta vaariin! Päivän aikana luvassa mm.tutustumista luomutilaan, kuulumisia kuluvalta kesältä ja mahdollisuus ostaa tilan tuotteita sekä pop-up kahvio. Iltapäivän puolella saamme rentoutua VocalYoga-tuokion myötä. Mikäli et pääse paikan päälle, seuraathan livestreamia! Kalliolan luomun avoimet ovet-aikataulu: klo 10-14 pop-up kahvio, klo 11 livestream, viljelijäpari Elinan ja Antin kuulumiset ja tilaesittely (linkki livestreamiin päivitetään fb-tapahtumaan), klo 12 isännän kierros luomusipulipellon laidalla, klo 13 VocalYoga-tuokio, vetäjänä Jenni Ruuth. Tapahtuman aikana klo 10-14 pop-up kahvio, jossa myynnissä myös tilan luomuvihanneksia.

Mitä tilalla tuotetaan?

Tilalla tuotetaan ylämaankarjan luomulihaa. Tilamyymälästä voi ostaa tuoretta luomulihaa

Kenet tilalla tapaat?

Tilaa pyörittää isäntäväki Tanja ja Eetu Kyckling. Mukana touhuissa ovat myös tilan lapset, muutama koira, sekä navettakissat.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalla pääsee tutustumaan laiduntavaan ylämaankarjaan. Isäntäväki kertoo tilan toiminnasta ja esittelee eläimiä. Lettukahviossa pääsee herkuttelemaan klo 12-16 välisenä aikana.

Mitä tilalla tuotetaan?

Ylämaannaudan lihaa.

Kenet tilalla tapaat?

Leskelän luomutilaa pitää Jukka ja Johanna Konga perheineen. Leskelä on ollut Kongan suvulla vuodesta 1886 ja tällä hetkellä tilalla asustaa kolme sukupolvea.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalla näet ylämaannautoja vasikoineen. Uusia ja vanhoja heinä työkoneita. Lapsille mm. pomppulinna ja muuta ohjelmaa. Päivän aikana tilalla toimii pop up -kahvila, josta grillistä ruokaa ja kahvilasta juomaa ja herkkuja nälkäisille. Tilalla toimii tilapuoti, josta löytyy monipuolisesti ylämaan naudan lihaa ja muita lähialueen tuotteita. Marjatuotteita, hunajaa, jäätelöä, kalasäilykkeitä, jauhoja, leipää ja leivonnaisia. Tilapuoti on avoinna 10-16. Tervetuloa tutustumaan tilaan!

Keski-Suomi

Mitä tilalla tuotetaan?

Tilamme kasvattaa mainiota luomunaudanlihaa, jota voi ostaa tilaltamme. Varsinaisia aukioloaikoja ei ole, mutta ottamalla yhteyden emäntään tuumataan saatavuudesta ja aikatauluista.

Kenet tilalla tapaat?

Pihapiirissä pyörii isäntäväen lisäksi kolme tytärtä, pari koiraa sekä kissaa. Myös karja laiduntaa aivan pihapiirin tuntumassa.

Luonnon päivän tapahtuma

Avoimien ovien päivänä tilallamme pääsee kokemaan aitoja maaseudun makuja ja hajuja. Karja laiduntaa aivan pihapiirissä, joten eläinten näkeminen on taattu. Lapsilla on mahdollisuus piirrellä pyöröpaaleihin. Kahvio on avoinna koko tapahtuman ajan. Avoimien ovien päivänä tilaltamme on mahdollisuus ostaa luomunaudanlihaa, kylmälaukku kannattaa siis pakata mukaan. Tilamme on avoinna la 28.8 klo:12.00-16.00, lämpimästi tervetuloa!

Mitä tilalla tuotetaan?

Hevihärkä härkäpaputuotteet tulevat Nojosniemen tilata. Lisäksi tilalla viljelllään hamppua, kauraa, lupiinia, tyrniä, päärynää, omenaa, vadelmaa ja mustaherukkaa sekä kokeilussa on aina pieniä eriä myös muita satokausiherkkuja.

Kenet tilalla tapaat?

Tilanpitäjät Olli Häkkisen ja Mari Nikosen.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalla pääset nauttimaan maalaismaisemasta ja viettämään ihanaa kesäpäivää maalla, ruokaillen, kahvitellen ja tekemään ostoksia tilan monipuolisesta luomutuotevalikoimasta. TIlalla on POP-up kahvila, josta voi ostaa tilan tuotteista valmistettua lounasta, kahvia ja muita herkkuja. Tilalla on myynnissä mm. tyrniä itsepoimien tai valmiiksi poimittuna, Hevihärkä härkäpaputuotteita, hamppua, lupiinia ja kauratuotteita, sesongin hedelmiä ja marjoja. -Kaikki tuotteemme ovat gluteenittomia ja luomua ilman muuta. Avoinna klo 11-17.

Mitä tilalla tuotetaan?

Luomupensasmustikkaa pakasteena ympäri vuoden ja tuoremarjana elo-syyskuussa. Tilalla voi vierailla klo 9-18 välisenä aikana. Valmiiksi poimittua luomupensasmustikkaa 19€/kg.

Kenet tilalla tapaat?

Hannele ja Hannu Mäntyjärvi viljelevät Lepomäen tilalla luomu pensasmustikkaa. Viljely ala on neljä hehtaaria. Tuorematjakaitena elo-syyskuussa tilalta voi ostaa suoraan valmiiksi poimittua pensasmustikkaa. Pakastemarjaa on myynnissä aina niin kauan kuin satoa riittää.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalla mahdollisuus tutustua luomupensasmustikan viljelyyn. Tilalla on marjojen suoramyyntiä sekä mahdollisuus ostaa kahvia ja muurinpohjalettuja.

Kymenlaakso

Mitä tilalla tuotetaan?

Hereford ja Black Aberdeen-Angus emolehmiä, puhdaskauraa, mallasohraa ja palkokasveja.

Kenet tilalla tapaat?

Tilalla on 1500-luvulta asti viljelty maata Kouvolassa, Oravalan kylässä. Tänä päivänä visionääri Tommi Hasu perheineen harjoittaa luonnonmukaista viljelyä ja emolehmien kasvatusta kestävästi. Lisäksi tilalla pääset tutustumaan pihapiirissä laiduntaviin emolehmiin.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalla pääset aitoon maalaistunnelmaan. Emolehmät laiduntavat pihapiirissä, Kymijoki ja kaunis Oravalan kylä ympärillä. Pop up -kahviosta voit ostaa herkullisia virvokkeita. Lisäksi tilalta voi ostaa luomukaurahiutaleita. Lapsille on luvassa mielekästä tekemistä pihapiirissä, on trampoliini ja traktorit. Ja mikä ihaninta, pääset halutessasi silittelemään kissanpentuja <3 Avoinna tapahtumapäivänä klo 12-15.

Pirkanmaa

Mitä tilalla tuotetaan?

Puutarhatilamme viljelee mansikan, vadelman ja pensasmustikan lisäksi kotimaisia viljoja. Joka vuosi kasvimaalla kasvaa myös joukko erilaisia kuivakukkia, myyntiin ja tilan käsitöiden raaka-aineeksi, sekä vaihtelevasti erilaisia vihanneksia tuoreena myytäväksi.

Kenet tilalla tapaat?

Tilaa pitää jo neljännessä polvessa talon nuorin tytär. Apuna tilalla hyörii myös vanhempi sukupolvi ja kesällä kesäapulaiset.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalta voi ostaa viljatuotteita, vihanneksia ja juureksia, leivonnaisia, kananmunia, lähilihaa ja muita satokauden herkkuja. Tila on tapahtumapäivän ajan avoinna klo. 12-16. Tapahtumassa on mukana myös muita lähiruoantuottajia myymässä tuotteitaan. Päivän aikana pääsee tutustumaan luomutilan viljelyksiin ja kotipuutarhaan. Päivän aikana pääset myös nauttimaan kahvit leivonnaisten kera Pihatuvan kahviosta, sekä nauttimaan muusta päivän ohjelmasta.

Mitä tilalla tuotetaan?

Luomukaritsan lihaa, Tolvila WOOL villalankaa ja villatuotteita. Tilalta voi ostaa tuoretta luomukaritsaa, makkaroita ja palveja tilamyymälä Paimenen Makasiinissa, joka on avoinna erikseen ilmoitettuina päivinä (kts nettisivut).

Kenet tilalla tapaat?

Isäntä, paimen Jarmo Latvanen sekä puolisonsa Pirjo Latvanen. Nähtävillä myös lampaita.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalla on nähtävillä lampaita. Kerrotaan luonnon monimuotoisuudesta ja lampaiden merkityksestä sille. Lisäksi tilamyymälä on avoinna.

Mitä tilalla tuotetaan?

Tilalla tuotetaan ylämaankarjan luomulihaa. Tilalta voi ostaa ylämaan karjan luomulihaa, burgereita grillistä ja luomuvihanneksia.

Kenet tilalla tapaat?

Mantereen tila on suomalais-itävaltalainen tila jota viljelevät Niina ja Philipp. Heidän tavoitteena on pitää mahdollisimman hyvää huolta luonnosta ja eläimistä ja luoda heidän tilasta runsas luonnonmonimuotoisuuden keskus. Tilalla pääsee tutustumaan myös laiduntaviin eläimiin.

Luonnon päivän tapahtuma

Tule tutustumaan laiduntaviin eläimiin ja ostamaan tuoretta luomulihaa sekä haikkuburgereita grillistä.

Pohjois-Karjala

Mitä tilalla tuotetaan?

Vehnää, ruista ja ruokahernettä. Leivomme luomuruisleipää juurella sekä vaaleaa leseleipää ja teemme omenamehua ja marjamehuja.

Kenet tilalla tapaat?

Tapio on viljellyt peltoja luomusti jo yli 20 vuotta, Ulla leipoo ja vastaa tilan kotieläinpihan toiminnasta sekä markkinoinnista. Molemmat tekevät mehuaseman töitä. Lapset Ville 11 v ja Aino 8 v auttelevat eläinten kanssa ja ovat supliikkeja kertomaan tilan juttuja vieralijoille.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalta voi ostaa ruisleipää, karjalanpiirakoita, kahvileipää, hoitovillaa omista lampaista, jauho-ja hernetuotteita. Tilalla on kotieläinpiha sekä kahvila ulkoterassilla, puutarhassa. Nuku yö ulkona – laita teltta puutarhaan tai yövy aitassa. Kotieläinpiha avoinna kuten puotikin luonnon päivänä 12-16.

Pohjois-Pohjanmaa

Mitä tilalla tuotetaan?

Luomukaritsaa, luomulammasta, villatuotteita.

Kenet tilalla tapaat?

Satu ja Pasi Kumpulainen perheineen vastaavat maatilan toiminnasta ja Sami Kumpulainen Kehräämön toiminnasta.

Luonnon päivän tapahtuma

Pääset tutustumaan tilan eläimiin ja toimintaan esittelyn ja kuvien avulla. Kahvio auki päivän ajan. Myytävänä lihatuotteet pakasteena, villatuotteet ja langat klo 11-16.

Mitä tilalla tuotetaan?

JJ-Liha tuottaa laadukasta luomunaudanlihaa, jota voi myös ostaa tilalta. Aukioloajat ilmoitetaan nettisivuilla ja Facebookissa uuden lihaerän tullen.

Kenet tilalla tapaat?

Tilamme kasvattaa alkuperäiskarjaa. Pihapiirissa asuu myös hevosia.

Luonnon päivän tapahtuma

Pääset tutustumaan nautoihin, hevosiin ja tilan työkoneisiin ja tehdä kävelykierroksen rantalaitumelle.

Pohjois-Savo

Mitä tilalla tuotetaan?

Luomumansikkaa ja -pensasmustikkaa.

Kenet tilalla tapaat?

Tilan emäntä Tiina Nissinen on viljellyt perheensä kanssa luomumansikoita vuodesta 2016 lähtien. Pihapiirissä asuvat myös vanhemmat sekä kanoja, kaneja, koiria ja kesäaikaan hevosia.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalla on mahdollisuus tutustua luomumansikan tuotantoon sekä tilan eläimiin. Myyntävänä omista luomumansikoista valmistettuja jalosteita ja paikalla on myös muita lähiseudun tuottajia myymässä tuotteitaan. Kahviosta muurinpohjalettuja mansikkahillon ja kermavaahdon kera sekä pientä suolaista. Myynnissä klo 12-16 mansikkamehua ja hilloa, sekä muita lähituottajien tuotteita.

Päijät-Häme

Mitä tilalla tuotetaan?

Tänä vuonna öljyhamppua ja tattaria. Lampaanlihaa ja luomukeruualueet, joista kerätään villiyrttejä.

Kenet tilalla tapaat?

Koiskalan kartano on luomumaatilamatkailukohde, jossa on myös tilaravintola ja lukuisia museorakennuksia. Suomenlampaita, maatiaiskanoja, mehiläispesiä.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalla voit tutustua kartanon historiaan, miljööseen ja vanhoihin rakennuksiin sekä tilan eläimiin. Tilaravintola on avoinna tapahtumissa.

Mitä tilalla tuotetaan?

Tilalla viljellään härkäpapua, öljyhamppua, rypsiä, hernettä, tattaria, avomaan vihanneksia ja nurmea. Noin 70-päinen emolhemäkyyttökarja kuljeskelee lisäksi laajoilla metsälaitumille. Tilalla myydään naudanlihaa (metsälaidunkyyttö), härkäpapua, öljyhampun siemeniä, vihanneksia. Vihanneksia saa satokaudella itsepalveluna suoraan vihannesmaalta kellon ympäri, muita tuotteita taas tilalta aina, kun joku on kotona./ Vi odlar bondbönor, oljehampa, rybs, ärter, bovete, grönsaker och vall. Vall är åt våra dikor av östfinskboskap som mest går på skogsbete. Vi säljer nötkött (östfinskboskap från skogbete), bondbönor, hampfrö och grönsaker. Grönsaker skaffar man under skördeperioden på självbetjäning direkt från åkern 24/7. Andra produkter får man köpa på gården alltid när någon är hemma.

Kenet tilalla tapaat?

Tilaa pitää agronomipariskunta Mika ja Laura Hämäläinen lapsineen. Samassa pihapiirissä asuu myös tilan edellinen sukupolvi. / Gården drivs av agronomparet Mika och Laura Hämäläinen med sina barn. Också Mikas föräldrar bor på gården.

Luonnon päivän tapahtuma

Pihasta lähtee opastettu kierros perinnebiotooppiin ja vihannesmaalle klo 12.30. Pihapiirissä on nähtävillä lehmiä ja maatalouskoneita ja alueen viljelykasveista koottu näyttely. Tapahtumassa on tilan tuotteita hyödyntävä puffetti. Myynnissä on lihaa, härkäpapua, öljyhamppua ja vihanneksia myös valmiiksi kerättynä. / En guidad runda på betesområde vid bäcken startar kl. 12.30. På gården har vi en utställning om lokala odlingväxter och naturligtvis ser man också kor och jordbruksmaskiner. I kafet utnyttjar man gårdens produkter. Gårdens produkter, kött, bondbönor, hampfrö och grönsaker säljs.

Uusimaa

Mitä tilalla tuotetaan?

Krannin tila jatkojalostaa sekä myy korkealaatuisia luomuviljatuotteita, kuten jauhoja, hiutaleita, leseitä ja suurimoita vehnästä, ohrasta, kaurasta, rukiista sekä herneestä. Krannin tilalla avasi ovensa vuonna 2018 myös oma kauramylly, jossa valmistetaan jo klassikoiksi muodostuneita Kunkku- ja Daami täysjyväkaurahiutaleita. Krannin tilan maatilapuodissa myydään tilan omien luomuviljatuotteiden lisäksi muiden laadukkaiden kotimaisten pientuottajien ihania maatilaherkkuja, kuten kananmunia, hunajaa, makeisia, keksejä, näkkäreitä, herkuttelutuotteita, härkäpapu- ja hampputuotteita. Tilapuoti palvelee perjantaisin klo 16-18 ja lauantaisin klo 10-14. Lisäksi tuotteita voi tilata tilapuodin eteisessä sijaitsevaan noutoboksiin spostilla anne.lukana@krannintila.fi ja noutaa noutoboksista 24/7, kun itselle sopii.

Kenet tilalla tapaat?

Krannin tilan viljelytoiminnasta vastaa isäntä Olli Lukkarinen ja jatkojalostustoiminnasta ja suoramyyntitoiminnasta vastaa emäntä Anne Lukana. Olli on koulutukseltaan metsätalousinsinööri ja Anne sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ja terveystieteiden maisteri.

Luonnon päivän tapahtuma

Krannin tilalla on mahdollisuus tutustua kauramyllyn toimintaan opastetulla kierroksella. Vierailijoilla on mahdollisuus tehdä ostoksia tilapuodissa ja lähempänä tarkentuu, palveleeko ko. tapahtuman aikana tilalla myös kesällä suuren suosion saanut kesäkahvila, jossa tarjolla gluteenittomia ja laktoosittomia herkkuja, jotka on tehty alusta saakka käsityönä.

Mitä tilalla tuotetaan?

Tilalla tuotetaan luomu luonnonlaidunlihaa. Tilalta voi ostaa luomulihaa ja ravintolan ruokaa. Lisätietoa aukioloista löytyy tilan verkkosivuilta.

Kenet tilalla tapaat?

Tilan isännän Aarne Schildtin.

Luonnon päivän tapahtuma

Bosgårdissa on 3 luontopolkua, jonka varrella voi tutustua tilan arkeen omatoimisesti.

Mitä tilalla tuotetaan?

Malmgårdin kartano siirtyi luomuun vuonna 1995 ja on tänään erikoistunut luonnonmukaiseen viljelyyn sekä luomutuotteiden jalostamiseen. Malmgårdissa viljellään mm. speltti-, emmer- ja yksijyvämuinaisvehnää. Malmgårdissa viljellään myös säännöllisesti kauraa, ohraa ja rypsiä. Kartanopuodissa jauhetaan ja myydään luonnonmukaisesti viljeltyjä viljatuotteita, kuten jauhoja ja puurohiutaleita. Viljatuotteiden lisäksi valikoimasta löytyy myös mm mehuja, rypsiöljyä ja Malmgårdin Panimon oluita. Kartanolla harjoitetaan nykyään myös matkailua. Vieraat pääsevät tutustumaan Malmgårdin päärakennukseen, linnaan ja sen historiaan (toukokuusta syyskuuhun ennakkoon sovittuina aikoina). He pääsevät myös tutustumaan tilan muuhun toimintaan: luomutuotantoon, kartanopuotiin ja panimoon. Kartanopuoti on avoinna: ma-to klo 10-17, pe klo 10-18, la klo 10-17 ja su klo 11-17

Kenet tilalla tapaat?

Malmgårdin Kartano on ollut saman suvun omistuksessa vuodesta 1614. Tänä päivänä Henrik Creutz perheineen pitää kartanoa. He edustavat 13. omistajasukupolvea.

Luonnon päivän tapahtuma

Suomen Luonnon päivänä vieraat voivat tutustua Malmgårdin luomutuotantoon pellon laidalta. Kartanopuodissa järjestetään tietokisa Malmgårdin luomuviljoista ”Tunnistatko oikean viljan?”. Oikeiden vastausten kesken arvotaan kori Malmgårdin luomuherkkuja.

Mitä tilalla tuotetaan?

Tilalla tuotetaan luomupuhdaskauraa ja luomulihaa. Tilalla vaalitaan suomalaista alkuperäiskarjaa, hoidetaan perinnebiootooppeja ja tarjotaan matkailu ja elämyspalveluja. Tilalla on myös pieni tilapuoti, jossa myydään kyytönlihaa suoramyyntinä. Tilapuoti on avoinna torstaisin klo 17-19.

Kenet tilalla tapaat?

Nykyinen isäntäpari, Arvi ja Laura Heikkilä, on pitänyt tilaa vuodesta 2016 alkaen. Edellinen isäntäpari pyöritti tilalla islanninhevosvaellustallia yli 20 vuotta. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen 2016 hevoset vaihtuivat itäsuomenkarjaan. Tilan pihapiirissä voit nähdä myös suomalaisia maatiaskanoja.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilan läheisyydessä kulkee luontopolku, jonka varrella pääsee näkemään laiduntavia kyyttöjä, poneja ja hevosia. Luontopolku kulkee perinnebiootoopin varrella ja poikkeaa kodalle, jossa on mahdollisuus syödä omia eväitä tai paistaa makkaraa. Luontopolulla on opettavaisia tauluja joissa kerrotaan eläimistä ja luonnosta. Pihapiirissä on avoinna tilapuoti, jossa myydään kyytönlihaa. Tilalla on myös pieni kahvio, josta voi ostaa pientä makeaa, kahvia ja mehua. Lapsille on tarjolla ilmainen ponikärryajelu. Pihapiirissä voit nähdä myös suomalaisia maatiaskanoja. Pihapiirissä lisäksi hyönteishotellipaja, jossa pääsee itse rakentamaan hyönteishotellin. Hyönteishotellin saa ottaa mukaan tai jättää tilalle.

Mitä tilalla tuotetaan?

Omenaa / Äppel

Kenet tilalla tapaat?

Aitokarin perhe vastaa tilan toiminnasta ja tuotannosta. / Familjen Aitokari ansvarar för verksamheten och produktionen på gården.

Luonnon päivän tapahtuma

Tilalla on pieni pihakahvila ja järjestämme tilan vanhan tuulimyllyn esittelyitä. / Gården har ett litet café och vi arrangerar presentationer av gårdens gamla väderkvarn. Myynnissä luomuomenamehua. Myyntipiste auki klo 9-20. / Ekoäppelmust. Butiken öppen kl. 9-20.

Mitä tilalla tuotetaan?

Avomaavihanneksia.

Kenet tilalla tapaat?

Oman Pellon väkeä.

Luonnon päivän tapahtuma

Kahvila, josta saa kahvia ja leivonnaisia, mahdollisuus ostaa myös vihanneksia. Lapsille trampoliini ja mahdollisuus nähdä traktori.

Mitä tilalla tuotetaan?

Avomaalla tuotetaan luomuna useimpia avomaan vihanneksia. mm. kaaleja, sipuleita, juureksia, erikoisuutena maissi ja erilaiset kurpitsat. Kasvihuoneissa luomuna viljellään salaatteja, yrttejä sekä versoja. Keväällä viljellyt avomaan vihannesten ja yrttien taimet ovat luomua.

Kenet tilalla tapaat?

Keuda Saaren kartanon puutarha toimii opetuspuutarhana. Toiminnan sujumisen koko kasvukauden ajan varmistavat avomaapuutarhuri Varpu Majander ja kasvihuonepuutarhuri Risto Kononen. He työskentelevät ja ohjaavat opiskelijoita opettajien tukena.

Luonnon päivän tapahtuma

Vierailijat ohjataan puutarhamyymälän parkkipaikalta avomaan vihannesmaalle. Vihannesmaalla tietoa kasveista ja niiden viljelystä sekä maistiaisia. Myymälässä tarjotaan kahvit ja mehua. Puutarhamyymälässä on myynnissä kaikkia satokauden vihanneksia ja yrttejä. Avomaalla mm. maissia itsepoimintana. Myymälä on la 28.8. avoinna klo 12-15. Muina viikonpäivinä ma-pe klo 9-17.

Mitä tilalla tuotetaan?

Majvikin pelloilla kasvaa laaja valikoima vihanneksia. Porkkanat, palsternakat, sipulit, kaalit, salaatit, lantut ja nauriit kasvavat papujen viherlannoituksen ja kompostin voimalla. Viljelykierrossa on monia perunalajikkeita ja eri viljoja. Eläimet ovat tärkeä osa biodynaamista kokonaisuutta. Kissojen lisäksi Majvikissa asustelee lehmiä ja kanoja. Lehmät laiduntavat ympäri tilaa olevissa laidunaitauksissa ja tuovat siten kompostoidun lannan kautta ympäröivää luontoa pelloille. Majvikin tilalla on tilakauppa joka on joka päivä auki klo 8-20 välillä.

Kenet tilalla tapaat?

Tapahtumat ja ihmiset Majvikissa liikkuvat luonnonrytmien mukaan. Atte Hermansson vastaa Majvikin tilan toiminnasta. Kesällä talo on tupaten täynnä ja ruokapöydän ympärille mahtuvat talon oman väen lisäksi monenlaiset opiskelijat, palkatut kesäapurit, sekä yleensä juuri sopivasti ruoka-aikaan saapuvat vieraat. Tilan välittömässä läheisyydessä asuvat ihmiset ovat myös tärkeä osa Majvikin identiteettiä ja tästä syntyy Majvikin omaleimainen yhteisö.

Luonnon päivän tapahtuma

Luonnon päivänä on meillä ohjelmaa klo 11-15 välillä. Tilalla puodissa satokauden tuoreita vihanneksia ja kahvilassa herkkuja myynnissä. Tilalla pääset tutustumaan tilan tuotantoon ja lehmiin sekä kanoihin. Luvassa on myös ohjelmaa: mm.keskustelutilaisuus teemalla *LUONNON ÄÄNI*. Majvikin viljelijä Atte Hermansson keskustelee taiteilijoiden kanssa luonnon monimuotoisuudesta, tulevaisuuden peloista ja toivosta. Seuraa ohjelman päivittymistä Facebook:n tapahtumasivuilta.

Mitä tilalla tuotetaan?

Luomuvihanneksia. Myynti joka torstai klo 16-18. We have a pop up summer cafe on Thursdays 16-18 as well as events such as ‘pick your own kale’. We also host events in partnership with the Rio kahvila in Roihuvuori.

Kenet tilalla tapaat?

Emily ja Tom Simpson. We moved to Finland from the UK in 2019 with our two young children to start farming in Finland. We run the farm together and love selling our weekly vege kasseja to local people.

Luonnon päivän tapahtuma

We will be holding a pick your own kale event 11-13 on 28.8.21

Varsinais-Suomi

Mitä tilalla tuotetaan?

Kamparsin luomutila on viljatila (kaura, vehnä, ohra), lisäksi tuotetaan puutarhahernettä, perunaa, sipulia, mansikkaa ja puutarhamarjoja. Kamparsin luomutilalta voit ostaa oman tilan vihanneksia ja marjoja, lähiluomuna juustoja, liha- ja viljavamisteita ja Jymy jäätelöä. Seuraa aukioloaikoja Facebookista.

Kenet tilalla tapaat?

Isäntä Eero Liikkanen vastaa viljelystä, emäntä Jaana Elo vastaa puodista ja kahvilasta, pihavahtina toimii pieni ja kiltti Wilma-koira. Pihalla laiduntaa kolme kevään pässipoikaa ja joukko kanoja.

Luonnon päivän tapahtuma

Luonnon päivänä 28.8. tilapuoti ja puutarhakahvila avoinna, pihalaavulla grilli kuumana, opastettu luontopolku, mahdollisuus nukkua luonnonhelmassa tähtitaivaan alla (etukäteisilmoittautumista toivotaan), tilalla käytettävää kalustoa näytillä

Mitä tilalla tuotetaan?

Kosken kartanon tarina alkoi vuonna 1679, kun Kosken Rautaruukki perustettiin. Nykyään Kosken kartano on sukutila, joka tuottaa luomulihaa sekä maaseutuelämyksiä. Kosken kartano on jo vuodesta 1967 erikoistunut Hereford-karjaan, ja onkin Suomen vanhin Hereford-tuottaja. Tuotanto on luomusertifioitua vuodesta 2005 ja myös tilan metsät on FSC®-sertifioitu. Kosken kartano on sitoutunut vastuulliseen maatalouteen ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseen monella eri tavalla. Tila on palkittu vastuullisuusteoistaan useasti – esimerkiksi vuonna 2014 WWF valitsi sen Suomen ympäristöystävällisimmäksi maatilaksi. Kosken kartanon luomulaatuista Hereford- ja lampaanlihaa voi ostaa tilan omasta tilapuodista sekä verkkokaupasta. Kosken kartanoon kuuluu 1400 hehtaaria metsää ja 250 hehtaaria peltoa, jota käytetään sekä laidunmaana että viljanviljelyyn.

Kenet tilalla tapaat?

Kosken kartano on ollut saman suvun omistuksessa vuodesta 1822. Tänä päivänä Fredrik ja Helena von Limburg Stirum pitää kartanoa. He ovat kuudes sukupolvi joka pitää tilaa.

Luonnon päivän tapahtuma

Kosken kartano on auki 28.8 klo 11-15. Tilalla on mahdollisuus tutustua tilan toimintaan ja eläimiin opastetulla kierroksella. Tilan emäntä puhuu luomusta ja esittelee tilan eläimet. Vierailijoilla on mahdollisuus tehdä ostoksia tilapuodissa. Kahvila on auki ja pihalla grillataan tilan omaa grillimakkaraa. Pihapiirissä näet tilan lampaat, aasit ja tietysti hereford lehmät. Kosken kartanon pihapiirissä löytyy myös historiallisia rakennuksia ruukkiajalta. Kosken kartano on myös mukana Suomen luonnon vesistöpäivässä. Päivän aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Mitä tilalla tuotetaan?

Kaikki tuotteemme valmistetaan oman tilamme LUOMU Suomen alkuperäislehmien ja -vuohien maidosta. Valikoimissamme runsain mitoin erilaisia juustoja, sekä lihaa ja muita eikoisuuksia. Myymälä on auki klo 11-15.

Kenet tilalla tapaat?

Tilamme toimii perheyrityksenä. Vastaamme tilan karjasta ja tuotannosta. Tilallamme nähdään yli sadan lypsyvuohen lauma kileineen, sekä Suomen alkuperäislypsykarjaa.

Luonnon päivän tapahtuma

Klo 16 voi tulla seuraamaan vuohien lypsyä ja työkoirien käyttöä töissämme. Tilallamme on myös kahvila.