Huljalan Tupala

Vanhatie 239, 16800 Hämeenkoski
Laura Hämäläinen, puh. 0400 978 665

Keitä tilalla asuu?

Tilaa viljelevät ja siellä asuvat Laura ja Mika Hämäläinen lapsineen; neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Lisäksi samassa pihapiirissä asuvat mummo ja ukki.

Mitä tuotatte luomuna?

Tänä vuonna luomupelloillamme kasvaa härkäpapua, syysrypsiä, tattaria ja nurmea. Kasvien ohella tuotamme luomuna myös kyytönlihaa.

Miksi tilanne on luomutila?

Luomutuotanto sopi tilaympäristömme tarjoamiin mahdollisuuksiin. Luomu osanan kokonaisuutta tukee taloudellisia ja työnkäytöllisiä tavoitteitamme sekä tarjoaa ammatillisia pähkinöitä purtavaksi.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 26.8.2017?

Kierrätämme yleisöä perinnebiotoopin lehmänpoluilla ihmettelemässä kasveja, ötököitä ja luonnonmuodostelmia. Lehmiä on myös pihan tuntumassa, saavutettavissa myös lastenvaunuilla. Pihaan koottavassa näyttelyssä esitellään alueen viljelykasveja sekä niistä saatavia tuotteita. Lisäksi tilan väki kertoo sekä kasveista että tuotteista.

Luonnonpäivän puffetissa voi torjua kahvi/teehampaan kolotusta tilan tuotteita hyödyntävien leivonnaisten kera. Ainakin härkäpapumuffinsseja ja kyyttöpasteijoita on luvassa! Myynnissä on lisäksi kyytön lihaa ainakin pakasteena, mahdollisesti myös tuoreena, sekä härkäpapuja ja öljyhampun siemeniä. Myös eräitä kotipuutarhan kasviksia, mikäli kasvukausi suosii.

Ajo-ohje tilalle:

Tila on vt 12 läheisyydessä, vaikkei sinne näykään. Lahden tai Tampereen suunnista tultaessa käännytään vt 12:lta tielle 295 kohti Kärkölää sekä välittömästi tämän jälkeen vasemmalle (itään) Vanhalletielle. Vanhaatietä ajetaan puolisen kilometriä Tupalan tila -kyltille, joka ohjaa tilan pihaan.
Etelästä päin tullaan Kärkölästä Hämeenkosken suuntaan tietä 295. Juuri ennen vt 12:a käännytään oikealle Vanhalle tielle ja jatketaan edellisen suunnan ohjeen mukaan.

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat löydät täältä.