Kamparsin Luomutila

Paavolantie 6, 21590 Karuna
Jaana Elo, puh. 044 222 0879

Keitä tilalla asuu?

Kamparsin Luomutilalla asuu isäntä ja emäntä lapsineen, kaksi pientä koiraa pitävät vahtia ja pihalaitumella sulostuttavat kaksi uuhta keväällä syntyneiden karitsojen kanssa. Aamuherätyksestä pitävät huolen Kalle-kukko ja kananeidit.

Mitä tuotatte luomuna?

Tänä vuonna pelloilla kasvaa kauraa, vehnää, ohraa ja rypsiä sekä hernettä, perunaa ja muita puutarhatuotteita. Lisäksi paalataan luomuheinää omille eläimille sekä myyntiin. Tämän kevään uutena kasvina on luomutärkkelysperuna. Tilan luomumetsistä hyödynnetään marjat ja sienet sekä muita keruutuotteita.

Miksi tilanne on luomutila?

Luomuviljely ottaa luonnon huomioon kokonaisvaltaisesti. Haluamme tuottaa ruokaa ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita sekä jättää lapsille perinnöksi hyvinvoivan, terveen ja tuottavan maan ja ympäristön.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 26.8.?

Päivän aikana esitellään tilan historiaa ja kerrotaan luomutuotannosta sekä luomumetsistä. Pihalla on esillä tilan töissä käytettävää kalustoa sekä tietysti traktorit lasten (ja miesten) iloksi. Kotieläinpihassa voi rapsutella ja halailla tilan lampaita sekä kahta pikkuponia tai seurata kanojen touhuja tarhassa. Olemme meren rannalla, joten hellepäivänä voi vaikka pulahtaa uimaan.

Meillä on oma Tilapuoti, jossa voi ostaa tilan omia luomutuotteita saatavuuden mukaan (perunaa, sipulia, porkkanaa, punajuuria, marjoja, sieniä, tomaattia) sekä muita lähialueen luomutuotteita (lihaa, jauhoja, näkkäriä, makeisia, jäätelöä, öljyä). Puodin yhteydessä on kahvila, jossa voi herkuttelun ohessa arvuutella talosta kootun pienen maaseutumuseon esineitä ja tavaroita.

Ajo-ohje tilalle:

Turku–Helsinki moottoritieltä liittymästä Kemiön ja Sauvon suuntaan, Helsingistä tultaessa lukee Paimio ja Kemiö. Aja Kemiön tietä Sauvon kirkonkylään saakka (navigaattori ajattaa usein vanhaa Karunan tietä, mutta se on hidas ja huono hiekkatie).

Sauvoon tultaessa näkyy vasemmalla puolella S-Market ja oikealle K-Market. Käänny oikealle, kyltissä lukee Karuna 13. Tie tuo suoraan Rantolaan. KyläPuodin kohdalta (ennen siltaa, meri näkyy) kääntyy vasemmalle Paavolantie. Aja 60 m ja seuraa pysäköintiohjeita. Älä aja pihaan, koska vieraiden joukossa on paljon lapsia. Autot ohjataan turvallisesti parkkiin. Soita, jos kaipaat suunnistusapua.

Luonnon päivän kaikki avoimet luomutilat  löydät täältä.