Kamparsin Luomutila
Paavolantie 6, 21590 Karuna (Sauvo)
puh. 044 222 0879

FB: Kamparsin Luomutila

Luomuvihannesten ja -marjojen viljely perustuu maan huolelliseen hoitoon ja tehokkaaseen kiertotalouteen. Luomussa ei käytetä teollisia väkilannoitteita vaan eloperäisiä lannoitteita kuten karjanlantaa, viherlannoitusta tai muita luomuun sopivia lannoitevalmisteita.

Kamparsin Luomutila on yksi Suomessa toimivasta 5000:sta luomutilasta. Luomutiloja on yhteensä 10,6% kaikista Suomen maatiloista. Luomutilojen yhteenlaskettu luomuviljelty peltoala on lähes 297 00 hehtaaria. Suomen koko peltoalasta luomuviljelyssä on siis 13%.

Kuka tilaa pitää? 

Tilaa pitää Eero Liikkanen.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomuna erilaisia vihanneksia, marjoja, viljaa ja hernettä.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Tilalla yleisöllä on mahdollisuus tutustua luomumaatilan toimintaan monipuolisesti. Tilan kotieläinpihan lampaat ja kanat ovat vierailijoiden ilona ja niitä kaikkia saa ruokkia, rapsutella sekä paijata. Lapsille on järjestetty maksuton ponikärryajelu. Tilan traktoreissa ja muissa maatilakoneissa riittää ihmeteltävää ja traktorin ohjaamo on oiva paikka vaikkapa selfien ottamiseen. Tila on merenrannassa joten siellä on uintimahdollisuus ja jos ottaa vierailulle mukaan oman ongen, myös kalastusmahdollisuus!

Paikallisen 4H-kerhon nuoret ovat tehneet tilan luomusertifioituun metsään pienen luomupolun jonka varrella pääsee ratkomaan tehtäviä ja kysymyksiä luontoon liittyen. Luontopolku sopii hyvin myös perheen pienemmille ja polku on kuljettavissa myös lastenrattaiden kanssa. Lisäksi pihapiirissä MLL:n paikallisyhdistys kertoo toiminnastaan ja luvassa on myös onnenpyörän pyöritystä.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilapuoti on auki tapahtuman ajan ja myynnissä on oman tilan vihanneksia sekä muiden maakunnan luomutuottajien tuotteita. Saatavilla on ainakin lihaa, juustoa, erilaisia speltti- ja hernetuotteita sekä JYMY –jäätelöä. Myös tilapuodin kahvila on auki tapahtuman ajan ja vierailijoille on myynnissä erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja. Lisäksi on makkaragrilli!

Ajo-ohje tilalle

Turusta päin: Tku-Hki moottoritietä. Paimion ja Kemiön rampista oikealle Kemiön tielle.

Helsingistä päin: Hki-Tku moottoritietä. Paimion rampista poistu (Nesteen huoltoasema näkyy) Ajetaan vanhaa 1-tietä seuraten Sauvo/Kemiö kylttejä. Käännös vasemmalle Kemiöön päin. Sauvon keskustan kohdalta (vas. S-Market, oik. K-market) käännytään oikealle Karuna 13. Aja perille asti suoraan. Ennen siltaa vasemmalle Paavolantie.

Opasteet: Tilapuoti ja Kotieläinpiha. Soita, jos eksyt. Tervetuloa!

Takaisin tilalistaan